Subtitle

Estrada

Bojaniću i Maji po pet godina robije

Posted on July 7, 2011 at 11:57 AM

07.07.2011. 05:00

Bojaniću i Maji po pet godina robije?

Izvor: press

Svesno vređali - Zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti u rijalitiju „Dvor" pevačima preti zatvor. Oboje su bili svesni svog dela,navodi se u optužnici

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pevača Miloša Bojanića i Maje Nikolić zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti u rijalitiju „Dvor", koji se prikazivao na televiziji Pink, saznaje Press. Ukoliko se dokaže da su krivi, preti im od šest meseci do pet godina zatvora!

Kako se navodi u optužnici, Bojanić i Nikolićeva izazvali su nacionalnu mržnju i netrpeljivost pri čemu su bili svesni svog dela. Predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Nećak pozdravio je ovakav potez tužilaštva.

- Čim je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić najavio da će po službenoj dužnosti pokrenuti taj spor, mi smo se javno zahvalili jer je to deo posla koji država treba da radi. Pozdravljamo ovakav potez tužilaštva jer treba sprečavati govor mržnje na svim nivoima, gde god da se pojavi - ističe Nećak.

Ne osećaju se krivim

On podseća da je njihova zajednica odmah po emitovanju te sporne emisije tužila urednika televizije Pink Željka Mitrovića zbog emitovanja takvog sadržaja.

- Iako je Mitrović tražio vansudsko poravnanje, to nije moguće jer nismo tražili novčanu odštetu već javno izvinjenje na toj televiziji. Bojanića i Nikolićevu nismo želeli da tužimo jer shvatamo da bismo time samo podigli njihov rejting - kaže Nećak.

On kaže da mu se Bojanić i izvinio jednom prilikom.

- Bojanić nam se izvinio i čak silno nahvalio jevrejsku zajednicu, a bilo je i smešnih izjava poput onih da nas smatra jako bogatom i najpametnijom zajednicom. Mi smo mu zahvalili na izvinjenju. On je tvrdio da su bili gurnuti u ceo taj incident, ali to nije na nama da ocenjujemo - objašnjava Nećak.

S druge strane, Miloš Bojanić i Maja Nikolić juče su za Press rekli da se uopšte ne osećaju krivima.

- Nemaju za šta da nas terete. Nigde u svojoj izjavi nisam mislio na jevrejski narod, već na one ljude koji su učestvovali u bombardovanju naše zemlje, a Jevreji su poreklom. Imam knjigu u kojoj ih ima jedno tridesetak koji su učestvovali u tome i to ću i sudu dokumentovano pokazati. Jednostavno ne mogu da verujem da me optužuju - kaže Bojanić.

On ističe da mu je nelogično da se svemu tome pridaje ovoliko pažnje.

- Jedan Kene je dobio da nosi narukvicu za silne milione koje je uzeo, a oni jure Maju Nikolić koja je rekla da ne voli Jevreje. Mislim da to nema smisla, ali mi je drago što ću na sudu moći da kažem sve što mislim, ali ne o Jevrejima već o našem pravosuđu - zaključuje Bojanić.

Sporna rasprava

Maja Nikolić nije bila toliko rečita poput njenog kolege.

- Nemam nikakav komentar jer se uopšte ne osećam krivom. Neka svi rade svoj posao - rekla je Nikolićeva.

Podsetimo, u rijaliti šou programu „Dvor" od pre nekoliko meseci Maja Nikolić je, zajedno sa Milošem Bojanićem, ušla u raspravu sa jednom učesnicom, pevačicom Mikom Kostić. Ona je Nikolićevoj rekla da njene tezge vrede najviše 30 evra, zbog čega je Maja odlučila da je tuži sudu.

Na to je Mika uzvratila rečima „ja ću tebe tužiti zato što si antisemita, zato što si rasista", aludirajući na to da ju je Maja uvredila rečenicom kako mrzi Jevreje.

- Što? Zato što ne volim Jevreje što su napravili Ameriku - odgovorila joj je Maja, na šta je Bojanić rekao „mi ne možemo voleti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali i rakove i čuda".

Iako je Mika upozorila Maju i Bojanića da sve snimaju kamere i da zbog širenja govora mržnje mogu da snose posledice, Bojanić je rekao da ga „boli d...".

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.