Subtitle

Estrada

Ražatovićeva u roku od osam dana dobija narukvicu

Posted on June 17, 2011 at 11:09 AM

16.06.2011. 13:00 Ražatovićeva u roku od osam dana dobija narukvicu Izvor: Press

U Odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je stigla presuda protiv Svetalane Cece Ražantović i njene setre Lidije Ocokoljić, izjavila je portparol tog suda Ivana Ramić

Presuda Višeg suda u Beogradu sa klauzulom pravosnažnosti i izvršnosti sutra će biti poslata Odeljenju za alternativne sankcije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, dodala je Ramićeva.

Shodno zakonu, Odeljenje za alternativne sankcije u roku od osam dana treba da realizuje kaznu na koju su osuđene Ražnatovićeva i Ocokoljićeva i da im postavi elektronsku narukvicu sa odašiljačem na noge.

Na taj način će se kontrolisati zabrana napuštanja kuće u Ljutice Bogdana 3 koja im je izrečena presudom.

Ražnatovićeva i Ocokoljićeva su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Monitoring nad sestrama vršiće Poverenik kog će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće u Ljutice Bogdana vršiće se iz komandnog centra Uprave.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, a dve sedmice kasnije postiglo sporazum o priznanju krivice sa pevačicom i njenom sestrom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja.

Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Ražnatovića će morati za napusti kućni zatvor zbog suđenja za nasilničko ponašanje 19. jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Kako će do tada uveliko biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge moraće da napusti "kućni zatvor".

Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi pred sudijom Danijelom Koš ovog puta naći sa zetom Predragom Ocokoljićem.

Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora.

U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.